Schiphol vertrektijden

Schiphol vertrektijden

Bij de reservatie van een vlucht wordt de vertrektijd natuurlijk al meegedeeld. Vaak is dit zelf een belangrijk criteria om voor een bepaalde vlucht te kiezen. Wie ’s ochtends vertrekt, wint een dag ter plaatse, maar moet wel vroeg opstaan. ’s Avonds is het omgekeerde waar. De vertrektijd heeft ook een grote invloed op het tijdstip van aanwezigheid in Schiphol. Voor het eigenlijke vertrek moet namelijk nog heel wat gebeuren. De douane, controle van handbagage, identiteitscontrole, inchecken en dergelijke meer. Het loont dus altijd om tijdig op de luchthaven te zijn.

Geplande versus actuele vertrektijden

In werkelijkheid kan er een verschil zijn tussen de geplande vertrektijd en de werkelijke vertrektijd. De geplande vertrektijd is diegene die bij de reservatie is meegedeeld. Deze houdt echter geen enkele rekening met vertraging, slechte weersomstandigheden of calamiteiten. De werkelijke vertrektijd is het tijdstip waarop de vlucht in realiteit uitvliegt.

De juiste vertrektijd kennen

Om ervoor te zorgen dat passagiers niet nodeloos wachten op een uitgestelde of vertraagde vlucht, worden op de website van Schiphol de correcte, werkelijke vertrektijden weergegeven. Aan de hand van een interactieve toepassing kan aangegeven worden in welke vlucht men geïnteresseerd is. De site wordt om de paar minuten bijgewerkt zodat elke verandering opgenomen is in het overzicht en de tijden steeds een correcte weergave zijn van de werkelijkheid.

Reageren is niet mogelijk.