Parkeren Schiphol

Parkeren Schiphol

Schiphol biedt heel wat verschillende soorten parkeermogelijkheden in functie van duur en verwachtingen op gebied van dienstverlening. Voor de mensen die slechts kort op de luchthaven moeten zijn, bijvoorbeeld voor het ophalen of afzetten van iemand, beschikt de luchthaven over een soort kiss & ride parking voor de deur van zowel de vertrek- als aankomsthal. Echt parkeren is hier geen optie, maar een kort afscheid kan gerust en er zijn geen kosten aan verbonden.

Is een iets uitgebreider afscheid van toepassing of wil men nog even mee naar binnen, dan staan P1 en P2 ter beschikking voor parkeren voor korte duur. Deze parkings dient men wel te betalen, maar ze zijn praktisch gelegen en bieden de mogelijkheid om de auto snel even aan de kant te zetten. Ook bij het ophalen kan gebruik gemaakt worden van P1 en P2. Zo zorgt een verlate vlucht niet meer voor stress, maar kan men rustig iets consumeren in de luchthaven terwijl men aan het wachten is.

Lang of langer?

Naast P1 en P2 waar men de auto maximaal 2 dagen achterlaat, kent Schiphol een P3, smartparking, valet parking en VIP parking. P3 is een parking waar men zijn auto kwijt kan voor een periode van 3 dagen of meer. Deze parking kent andere tarieven dan P1 en P2 en is bij langere periodes heel wat voordeliger. Smart parking kan gebruikt worden wanneer men 8 dagen of meer een plek zoekt voor de wagen. Bij lange vakanties is dit zeker een interessante oplossing.

Reageren is niet mogelijk.