Parkeren Schiphol gratis

Parkeren Schiphol gratis

Voor wie enkel een reiziger komt ophalen of afzetten, is er de mogelijkheid om gratis te parkeren op Schiphol Airport. Vanzelfsprekend is dit enkel geldig voor een korte parkeerduur, namelijk een kwartier. Deze gratis parking bevindt zich op P6 onder de noemer Short Stop Parking. Wanneer er uiteindelijk langer dan een kwartier gebruik wordt gemaakt van de parking dient er wel betaald te worden.

Net naast de luchthaven

Een andere mogelijkheid om gratis te parkeren is door een plek te zoek buiten de luchthaven. Net buiten Amsterdam zijn er verschillende mogelijkheden om de wagen gratis te parkeren. Een nadeel hiervan is dat er wel nog gebruik van een taxi of openbaar vervoer nodig zal zijn om op de luchthaven te geraken. Daarnaast is het ook niet altijd de veiligste oplossing gezien het niet om bewaakte parkings gaat. Zeker bij een lange reis is het aan te raden de wagen toch op een betalende, maar gecontroleerde parking te zetten.

Voordelig parkeren

Nog interessanter dan gratis parkeren is het voordelig parkeren. Dit houdt in dat er wel betaald wordt, maar dat de prijzen zeer laag zijn, zeker in vergelijking met de service en veiligheid die hiervoor geboden wordt. Deze gunstige prijzen zijn vooral van toepassing wanneer vooraf gereserveerd wordt en wanneer de wagen langere tijd op Schiphol dient te blijven.

Auto huren

Heb je eerder een auto gehuurd op Schiphol en moet je tussendoor via Schiphol kort het land uit, dan kan je doorgaans de auto gratis parkeren op Schiphol bij de autoverhuurder. De verhuur opzeggen en bij terugkomst weer een nieuwe auto huren is in dergelijke gevallen vaak dus niet nodig.

Reageren is niet mogelijk.