Geld besparen? Stop met roken!

Geld besparen? Stop met roken!

Binnen Nederland zijn er behoorlijk wat menen die het financieel gezien niet alt te breed hebben. Toch zien we geregeld dat deze mensen wel roken. Heb jij maandelijks ook niet veel te besteden, maar hou je wel van een sigaretje op zijn tijd? Dan gaat er waarschijnlijk al een groot deel van jouw maandelijkse inkomen naar sigaretten. Het is in dat geval echter niet bepaald lastig om geld te besparen. Je kunt namelijk stoppen met roken. Dit levert je doorgaans al snel een besparing van tientallen euro’s op, zeker wanneer je veel rookt.

Hoe stop je met roken?

Stoppen met roken is makkelijker gezegd dan gedaan. Dit is zeker het geval wanneer je jarenlang gerookt hebt. Je hebt in dat geval waarschijnlijk de grootst mogelijke moeite om de sigaretten van de ene op de andere dag ineens te laten liggen. Je kunt echter genoeg dingen doen om stoppen met roken makkelijk te maken. Rookt jouw partner bijvoorbeeld ook? Probeer dan eens samen met hem/haar te stoppen. In dat geval kom je niet snel weer in de verleiding om een sigaret op te steken. Daarnaast raden we je aan om alles wat je aan het roken herinnert, asbakken, aanstekers enzovoort, op te bergen.

Lukt het je redelijk goed om de sigaretten te laten liggen? Dan is het natuurlijk zaak om dit door te zetten. Dit wordt waarschijnlijk een stuk makkelijker door jezelf zo nu en dan een beloning in het vooruitzicht te stellen. Indien je het niet al te breed hebt, is dit natuurlijk lastig. Probeer desondanks toch om telkens wat geld aan de kant te leggen dat je anders zou besteden aan rookwaar. Met dit geld kun je na een tijdje ongetwijfeld een leuk dagje uit of iets leuks voor jezelf kopen.

Probeer een e-sigaret

Ben je enige tijd geleden gestopt met roken, maar vind je het wel heel erg lastig om te stoppen? Stop dan niet radicaal, maar probeer het langzaam af te bouwen. Rookte je een pakje sigaretten per week? Probeer de sigaretten dan nu eens te verdelen over twee weken. Bouw het zo langzaam maar zeker steeds verder af. Je zult zien dat het zo een stuk makkelijker wordt om te stoppen met roken.

Kun je toch niet van de sigaret afblijven? Dan betekent dit niet dat je niet kunt besparen op roken. Je kunt tegenwoordig namelijk een e-sigaret kopen. Dit is een elektronische sigaret die gevuld is met een vloeistof. Deze vloeistof is verkrijgbaar in verschillende smaken en je dient de vloeistof eens in de zoveel tijd te vervangen. Je moet zo nu en dan dus nieuwe vloeistof kopen, maar je bent hiermee wel aanzienlijk goedkoper uit dan met echte sigaretten. De aanschafwaarde van een e-sigaret ligt wel een stuk hoger, maar op de lange termijn ben je aanzienlijk goedkoper uit. Je kunt zodoende dus blijven roken en je bespaart ook nog eens geld. Bovendien kun je het nicotinegehalte in de vloeistof steeds verder afbouwen, waardoor je uiteindelijk misschien wel helemaal stopt met roken.

Lukt het je niet? Koop sigaretten goedkoop in!

Niet iedereen slaagt erin te stoppen met roken door het langzaam af te bouwen. Ook werkt een e-sigaret niet voor iedereen. Op zich begrijpelijk, want het is toch anders dan een normale sigaret. Ben je een verstokte roker en wil of kun je niet stoppen? Dan betekent dit natuurlijk niet dat je geen geld kunt besparen op rookwaar. Je kunt bijvoorbeeld eens een goedkoper pakje sigaretten proberen. Er zijn echter ook plekken in Nederland waar je sigaretten goedkoop in kunt kopen, neem bijvoorbeeld Schiphol. Wanneer je door de douane bent op deze luchthaven, kun je namelijk taxfree sigaretten kopen. Je betaalt geen belasting over de sigaretten, waardoor roken toch een stukje goedkoper wordt.

Reageren is niet mogelijk.